Hitelügyintézés

Lakásvásárlási és lakásépítési jelzáloghitel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) / Babaváró információ és ügyintézés

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hitelkiváltás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lakásvásárlási és lakásépítési jelzáloghitel

A lakásvásárlási jelzáloghitel a lakáshitelek azon fajtája, amely esetében a cél, új vagy használt lakás, esetleg családi ház megvásárlása, és a pénzintézet a lakáshitelt egy ingatlan (pl. a megvásárolni kívánt ingatlan) fedezete, biztosítéka mellett nyújtja az adósnak.

A lakásépítési hitelek eme fajtája olyan építési munkákra igényelhetőek, amelyek eredményeképpen új lakás vagy családi ház „keletkezik”, illetve a már létező lakás vagy családi ház alapterülete bővül, esetleg a tetőtér kerül beépítésre, és a pénzintézet a lakáshitelt egy ingatlan (pl. a megépíteni kívánt ingatlan) fedezete, biztosítéka mellett nyújtja az adósnak.

A bankvilág útvesztőiben nem egyszerű az eligazodás, s így van ez a lakáshitelek piacán is. A jól hangzó reklámszövegekben az előnyök vannak kiélezve, és a hátrányok elég apróbetűvel bújnak meg a sorok között. Legtöbb ember nem naprakész pénzügyi területen, ezért számukra kifejezetten fontos, hogy szakembertől tájékozódjanak. Egy lakáshitel igénylésének eldöntése nem egyszerű feladat, ezért igyekszem segíteni a lakáshitelekkel kapcsolatos legfontosabb információkkal.

A lakáshitel az egyik leggyakrabban igényelt hitelforma, de nem csak lakásvásárlásra használható fel, hanem építkezésre, ingatlanvásárlásra, felújításra vagy bővítésre is. Finanszírozás szempontjából a lakáshitelek számítanak a legkedvezőbbnek kamatozás szempontjából. A lakáshitel, csak lakáscélú és alapvetően forint alapú lehet. Szinte önerő nélkül is lakáshoz juthat megfelelő pótfedezet bevonása mellett.
A hiteligénylők a bank kiválasztásakor sokszor beérik a kamatok áttekintésével. Azok, akik igyekeznek a lehető legjobb ajánlatot megkeresni, megnézik a fizetendő törlesztőrészletek nagyságát, de sajnos sok esetben még ez sem elég a felelős döntéshez.

Javaslom, hogy hitelfelvétel előtt  minden esetben járjon utána, vajon mekkora összeget kaphat, megnyugtató előminősítést végeztetni. A legtöbb banknál ingyenes, de szakértő bevonásával ez alapvető.

Mi az, ami igazán fontos lakáshitel felvételekor: biztonságos legyen, megkapjuk a szükséges hitelösszeget, minél rövidebb futamidő, de vállalható legyen a havi törlesztő, kedvező előtörlesztési lehetőség, kezdeti költségek elengedése…

Természetesen olyan lakáshitel nem létezik, amelyiknél mindegyik előny egyszerre elérhető, ezért, döntsük el, számunkra melyek a legfontosabb szempontok. A bankok profitorientáltak, nem jótékonysági intézmény, tehát üzleti alapon kezelik Önt, ezért csak fenntartásokkal fogadja a reklámjaikat és figyeljen a részletekre!

.